385512.jpg

Yksi asia, mitä Nyytäjän kurssilla pohdittiin, oli että mitä sarjakuvan lajityyppejä puuttuu Suomesta?
  
Tässä on ihan suora mahdollisuus työllistyä.
   
"Suomessa on ainakin 1357 lehteä, jos mukaan lasketaan kaikki sanomalehdet, ilmaisjakelulehdet, yleisaikakauslehdet, ammattilehdet, asiakaslehdet ja harrastelehdet (Suomen Levikintarkastus Oy: Ilmoitushinnat 2002, Printtimedian perushakemisto* + oma tietokantani). Näistä sanomalehtiä on 397 kpl ja aikakauslehtiä ja muita kausijulkaisuja 960 kpl. Todennäköisesti määrät ovat suuremmatkin, koska kaikki eivät ole rekistereissä mukana." Timo Kähkönen /Royal Comics (via Kvaak)

--> olisiko itsellä joku erikoisala, ammatti, harrastus, josta voisi tehdä ja myydä sarjakuvan alan lehteen? Opintotuelle saisi jatketta ja oikeat deadlinet ja lukijat edistävät kummasti luovuutta.

Tämä liittyy myös siihen omien aiheiden, oman näkökulman tunnistamiseen. Minusta sarjakuvaa opiskelemaan hakeutuvien ongelma on usein, että heillä on todella vahva, usein kapea mielikuva siitä, millaisia sarjakuvien pitää olla (verrattuna esim. kuvataiteeseen hakeutuviin). Oman äänen kaivaminen esiin on työlästä. Kuitenkin juuri omaperäisyys on se, jolla työelämässä erottaudutaan.

*löytynee kirjastosta

    -roju