Nyt se alkaa olla käytettävissä: sarjakuvanteko-oppimateriaalia kartuttava wiki.
Lierologo.jpg
Se ei toimi aivan samalla tavalla, sanakirjamaisesti, kuin Wikipedia, vaan pyrkii myös jäsentymään sarjakuvantekoprosessia neuvovaksi oppimateriaalivarastoksi. Käyttäjät sen kuitenkin muotoilevat.

Ensin luodaan käyttäjätili, jotta päästään kirjoittamaan ja muokkaamaan artikkeleita ja  viemään materiaalia. Kuvien leveys on parhaimmillaan 700 pikseliä tai kapeampi. Pystyrajoitus lienee 10 000 pikselin tienoilla. Järjestelmä valittaa isoista kuvista mutta siitä ei tarvitse piitata. Tekstimateriaalin muuttuminen sarjakuvamuotoiseksi on kunnianhimoinen haave. Tekijänoikeuksiin on syytä suhtautua väljästi mutta tietenkään ei saa viedä kuin omaa tai luvallista materiaalia. Se joka on kuvan tehnyt, on kuvan tehnyt, isyysoikeutta ei mielestäni voi kyseenalaistaa. Mutta muuten wikimateriaaliin saatetaan suhtautua käyttäjien taholla tavallista vapaammin.

Kirjautumattakin voi keskustella joka sivusta keskustelua-välilehdessä.

Käytännöt saattavat muuttua - netti on arvaamaton paikka. Tällä hetkellä hanketta edistää Keijo  Ahlqvist (ja liminkalaisopet ja opiskelijat) Sarjakuvaseuran Kalle Hakkolan auttamana. Seuraavaksi houkutellaan muita alan osaajia.

Hanketta tukee Kulttuurirahasto.